A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Станіславчицької сільської ради

Голодомор 1932-1933 р.р.

Дата: 28.11.2021 20:51
Кількість переглядів: 53

Фото без описуЗгадайте нас - бо ми колись жили.

Зроніть сльозу і хай не згасне свічка!

Ми в цій землі житами проросли,

Щоб голоду не знали люди вічно.

В четверту суботу листопада, вшановується світла п‘ять жерт Голодомору 1932 - 1933 років.

Напередодні 85-ї річниці Голодомору, заклади загальної середньої освіти Станіславчицької сільської ради провели ряд заходів, присвячених цій сумній даті:

тематичні бесіди: "Хай не згасне пам'яті свіча, "Пам'ять не згасне", урок- реквієм "Вічна пам'ять", "Голодомор - трагедія мого народу", акцію “ -Янголи пам‘яті”, тематичну виставку-“ Україна пам‘ятає”, перегляд та обговорення відео -“ Червоне намисто”.

Класними керівниками проведені години спілкування, круглі столи :“ Моторошні дні в історії українського народу”.

В шкільних та сільських бібліотеках, діти протягом тижня переглядали книжкові виставки “Голодомор 1932 - 1933 років, мали змогу переглянути книгу пам‘яті жертв Голодомору 1932 - 1933 років по Вінницькій області та розповісти про реальні події страшних часів, розпитавши своїх бабусь та дідусів.

Хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять тих, хто помер від страшного голоду 1932-1933 років, а вогник свічки символізує нашу скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів.

Дай,Боже,щоб та страшна сторінка історії нашого народу більше ніколи не повторилася. Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.



« повернутися

Вхід для адміністратора