Про внесення змін до додатку до наказу відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури і туризму Станіславчицької сільської ради від 01.09.2023 №3-г
СТАНІСЛАВЧИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ВІДДІЛ ОСВІТИ, СІМ’Ї, МОЛОДІ, СПОРТУ, КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ
НАКАЗ
31.10.2023 с.Станіславчик №5-г
Про внесення змін до додатку до наказу
відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури
і туризму Станіславчицької сільської ради
від 01.09.2023 №3-г
На виконання рішення двадцять восьмої сесії восьмого скликання Станіславчицької сільської ради від 27 жовтня 2023 року №626 «Про внесення змін до Основних заходів Програми «Організація харчування учнів в закладах загальної середньої освіти Станіславчицької сільської ради на 2022-2026 роки», затвердженої рішенням двадцять п’ятої сесії восьмого скликання Станіславчицької сільської ради №555 від 30 травня 2023 року»,
НАКАЗУЮ:
- Внести зміни до додатку до наказу відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури і туризму Станіславчицької сільської ради від 01.09.2023 р. №3–г, а саме доповнити пункт 3 додатку:
- Забезпечити безкоштовним харчуванням дітей військовослужбовців, мобілізованих до ЗСУ на захист територіальної цілісності України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.
- Керівникам закладів загальної середньої освіти забезпечити виконання наказу.
- Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.
Начальник відділу Ольга ПАСІЧНИК
Додаток до наказу № 5-г,
від 31.10.2023 року
№з/п |
Заходи |
Термін виконання |
Відповідальний |
1 |
Створити безпечні для здоров’я всіх учасників освітнього процесу умови перебування, виховання та навчання в новому 2023-2024 н.р. |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
2 |
Розпочати гаряче харчування учнів в закладах освіти з 2 вересня 2023 року. |
Протягом навчального року |
Керівники закладів освіти |
3 |
Забезпечити безкоштовним харчуванням учнів закладів освіти з числа ВПО, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпечиним сім’ям», дітей з ООП, дітей з сімей загиблого військового, дітей, які мають статус постраждалих в наслідок воєнних дій та збройних конфліктів, дітей з числа осіб, визначених у статтях 10 та 1010 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», оплатою у розмірі 50 % від вартості батьківської плати дітей, сім’ї яких мають статус багатодітних, дітей учасників АТО та ООС, забезпечити безкоштовним харчуванням дітей військовослужбовців, мобілізованих до ЗСУ на захист територіальної цілісності України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України. |
З 1 листопада |
Керівники закладів освіти |
4 |
Проводити роз'яснювальну роботу з персоналом харчоблоків щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби (СОVID-19). |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
5 |
Розробити алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації, пов'язаною з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу (СОVID-19) серед працівників харчоблоків. |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
6 |
Допуск до роботи персоналу здійснювати за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром. Не допускати до роботи персонал, визначений таким, який потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я. |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
7 |
Проводити інструктаж для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (СОVID-19), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів. |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
8 |
Забезпечити додержання вимог санітарного законодавства при проведенні освітнього процесу (режим навчання, навчальне навантаження, медико-педагогічний контроль за фізичним вихованням тощо) під час перебування школярів у закладах освіти. |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
9 |
Забезпечити дотримання перспективного меню (погодженого з управлінням Держпродспоживслужби). |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
10 |
Забезпечити неухильне дотримання усіх нормативно-правових документів щодо організації харчування в закладах освіти. |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
11 |
Створити комісії громадського контролю за якістю харчування в навчальних закладах (бракеражні комісії) |
На 2023-2024 н.р. |
Керівники закладів освіти |
12 |
Контролювати забезпечення шкільної їдальні достатньою кількістю посуду, миючими і дезинфікуючими засобами, прибиральним інвентарем. |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
13 |
Усю необхідну документацію на харчоблоці (журнали бракеражу готової та сирої продукції, перспективне та щоденне меню, журнали обліку оглядів працівників харчоблоку і т.д.) оформляти відповідно до вимог управління Держпродспоживслужби. |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
14 |
Інформувати відділ освіти про стан організації харчування в закладах освіти. |
До 25 травня |
Керівники закладів освіти |
15 |
Подавати узагальнену інформацію у бухгалтерію відділу освіти про виконання норм харчування. |
Щомісячно до 25 числа |
Керівники закладів освіти |
16 |
На батьківських зборах, засіданнях батьківського комітету проводити роз’яснювальну роботу щодо організації харчування та вимог до оформлення документів на забезпечення безкоштовним харчування дітей пільгових категорій. |
Постійно |
Керівники закладів освіти |
17 |
Проводити санітарно-просвітницьку роботу з учнівською молоддю і батьками щодо правильного збалансованого харчування, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, профілактики кишкових інфекцій і харчових отруєнь. |
Постійно |
Керівники закладів освіти |
18 |
З метою профілактики харчових отруєнь та недопущення епідемічних захворювань заборонити використовувати в харчуванні дітей наступні страви та продукти: - м’ясні салати та салати зі свіжих овочів (овочі використовувати лише в натуральному вигляді); - солодкі газовані напої; - кондитерські вироби з кремами; - молоко з ферм без пастеризації; - молоко, сир, сметану без термічної обробки; - макарони, млинці з м’ясним фаршем, з сиром з не пастеризованого молока; - яйця та м'ясо водоплаваючої птиці; - низькосортні м’ясні вироби (нижче І сорту); - паштети, фаршмаки, зельці; - заливні страви, кров’яні та ліверні ковбаси; - консервований зелений горошок без теплової обробки; - консервовані продукти домашнього вироблення; - окрошка, кваси, морси, напої з фарбниками; - всі види грибів; - м'ясо без ветконтролю; - ковбасні вироби без термічної обробки; - жарені вироби в фрітюрі; - кулінарний жир, невідомі пиріжки для випічки; - майонез, гострі соуси, есенції; - плавлені сирки, концентрати; - яєчня-«глазунья». |
Постійно |
Керівники закладів освіти |
19 |
Забезпечити дотримання належного питного режиму та відповідних умов для миття посуду (проточна холодна та гаряча вода, миючі та дезинфікуючі засоби). |
Постійно |
Керівники закладів освіти |
20 |
Провести спільно з управлінням Держпродспоживслужби семінар-нараду для працівників харчоблоків з питань дотримання санітарно-епідемічного режиму та організації безпечного харчування в закладах освіти. |
Вересень 2023 р. |
Відділ освіти |
21 |
Здійснювати належний контроль за виконанням норм харчування, профілактикою спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
22 |
Підтримувати належний стан територій (асфальтового покриття, обладнання ігрових і спортивних майданчиків, стадіонів, господарчих зон, вуличних і внутрішніх туалетів, овочесховищ тощо) |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
23 |
Забезпечити належний контроль за проходженням обов’язкових медичних оглядів персоналом закладу, у тому числі працівниками харчоблоків. |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
24 |
Забезпечити своєчасне проведення технічної експертизи (у разі виникнення підозри щодо аварійності приміщень). |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |
25 |
Не допускати здачі в оренду території, будинків(приміщень), будівель навчальних закладів для цілей, що не пов’язані з навчально-виховним процесом. Сприяти зменшенню кількості оренд, що були узгоджені раніше. |
Постійно. |
Керівники закладів освіти |