A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури і туризму Станіславчицької сільської ради

Про внесення змін до додатку до наказу відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури і туризму Станіславчицької сільської ради  від 01.09.2023 №3-г

Дата: 31.10.2023 09:01
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

 

СТАНІСЛАВЧИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ВІДДІЛ ОСВІТИ, СІМ’Ї, МОЛОДІ, СПОРТУ, КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ

 

НАКАЗ

 

31.10.2023                                   с.Станіславчик                                         №5-г

 

Про внесення змін до додатку до наказу

відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури

і туризму Станіславчицької сільської ради 

від 01.09.2023 №3-г

 

   На виконання рішення двадцять восьмої сесії восьмого скликання Станіславчицької сільської ради від 27 жовтня 2023 року №626 «Про внесення змін до Основних заходів Програми «Організація харчування учнів в закладах загальної середньої освіти Станіславчицької сільської ради на 2022-2026 роки», затвердженої рішенням двадцять п’ятої сесії восьмого скликання Станіславчицької сільської ради №555 від 30 травня 2023 року»,

 

НАКАЗУЮ:

  1. Внести зміни до додатку до наказу відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури і туризму Станіславчицької сільської ради від 01.09.2023 р. №3–г, а саме доповнити пункт 3 додатку:
  • Забезпечити безкоштовним харчуванням дітей військовослужбовців, мобілізованих до ЗСУ на захист територіальної цілісності України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.
  1. Керівникам закладів загальної середньої освіти забезпечити виконання наказу.
  2. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

 

 

Начальник відділу                        Ольга ПАСІЧНИК

 

 

 

 

 

 

Додаток до наказу № 5-г,

     від 31.10.2023 року

 

 

№з/п

Заходи

Термін виконання

Відповідальний

1

Створити безпечні для здоров’я всіх учасників освітнього процесу умови перебування, виховання та навчання в новому 2023-2024 н.р.

Постійно.

Керівники закладів освіти

2

Розпочати гаряче харчування учнів в закладах освіти з 2 вересня 2023 року.

Протягом навчального року

Керівники закладів освіти

3

Забезпечити безкоштовним харчуванням учнів закладів освіти  з числа ВПО, дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпечиним сім’ям», дітей з ООП, дітей з сімей загиблого військового, дітей, які мають статус постраждалих в наслідок воєнних дій та збройних конфліктів, дітей з числа осіб, визначених у статтях 10 та 1010 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», оплатою у розмірі 50 % від вартості батьківської плати дітей, сім’ї яких мають статус багатодітних, дітей учасників АТО та ООС, забезпечити безкоштовним харчуванням дітей військовослужбовців, мобілізованих до ЗСУ на захист територіальної цілісності України у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

З 1 листопада

Керівники закладів освіти

4

Проводити роз'яснювальну роботу з персоналом харчоблоків щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби (СОVID-19).

Постійно.

Керівники закладів освіти

5

Розробити алгоритм дій на випадок надзвичайної ситуації, пов'язаною з реєстрацією випадків захворювання на коронавірусну хворобу (СОVID-19) серед працівників харчоблоків.

Постійно.

Керівники закладів освіти

6

Допуск до роботи персоналу здійснювати за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром. Не допускати до роботи персонал, визначений таким, який потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров'я.

Постійно.

Керівники закладів освіти

7

Проводити інструктаж для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (СОVID-19), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів.

Постійно.

Керівники закладів освіти

8

Забезпечити додержання вимог санітарного законодавства при проведенні освітнього процесу (режим навчання, навчальне навантаження, медико-педагогічний контроль за фізичним вихованням тощо) під час перебування школярів у закладах освіти.

Постійно.

Керівники закладів освіти

9

Забезпечити дотримання перспективного меню  (погодженого з управлінням Держпродспоживслужби).

Постійно.

Керівники закладів освіти

10

Забезпечити неухильне дотримання усіх нормативно-правових документів щодо організації харчування в закладах освіти.

Постійно.

Керівники закладів освіти

11

Створити комісії громадського контролю за якістю харчування в навчальних закладах (бракеражні комісії)

На 2023-2024 н.р.

Керівники закладів освіти

12

Контролювати забезпечення шкільної їдальні достатньою кількістю посуду, миючими і дезинфікуючими  засобами, прибиральним інвентарем.

Постійно.

Керівники закладів освіти

13

Усю необхідну документацію на харчоблоці (журнали бракеражу готової та сирої продукції, перспективне та щоденне меню, журнали обліку оглядів працівників харчоблоку і т.д.) оформляти відповідно до вимог управління Держпродспоживслужби.

Постійно.

Керівники закладів освіти

14

Інформувати відділ освіти про стан організації харчування в закладах освіти.

До 25 травня

Керівники закладів освіти

15

Подавати узагальнену інформацію у бухгалтерію відділу освіти про виконання норм харчування.

Щомісячно до 25 числа

Керівники закладів освіти

16

На батьківських зборах, засіданнях батьківського комітету проводити роз’яснювальну роботу щодо організації харчування та вимог до оформлення документів на забезпечення безкоштовним харчування дітей пільгових категорій.

Постійно

Керівники закладів освіти

17

Проводити санітарно-просвітницьку роботу з учнівською молоддю і батьками щодо правильного збалансованого харчування, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, профілактики кишкових інфекцій і харчових отруєнь.

Постійно

Керівники закладів освіти

18

З метою профілактики харчових отруєнь та недопущення епідемічних захворювань заборонити використовувати в харчуванні дітей наступні страви та продукти:

- м’ясні салати та салати зі свіжих овочів (овочі використовувати лише в натуральному вигляді);

- солодкі газовані напої;

- кондитерські вироби з кремами;

- молоко з ферм без пастеризації;

- молоко, сир, сметану без термічної обробки;

- макарони, млинці з м’ясним фаршем, з сиром з не пастеризованого молока;

 - яйця та м'ясо водоплаваючої птиці;

- низькосортні м’ясні вироби (нижче І сорту);

- паштети, фаршмаки, зельці;

- заливні страви, кров’яні та ліверні ковбаси;

- консервований зелений горошок без теплової обробки;

- консервовані продукти домашнього вироблення;

- окрошка, кваси, морси, напої з фарбниками;

- всі види грибів;

- м'ясо без ветконтролю;

- ковбасні вироби без термічної обробки;

- жарені вироби в фрітюрі;

- кулінарний жир, невідомі пиріжки для випічки;

- майонез, гострі соуси, есенції;

- плавлені сирки, концентрати;

- яєчня-«глазунья».

 Постійно

Керівники закладів освіти

19

Забезпечити дотримання належного питного режиму та відповідних умов для миття посуду (проточна холодна та гаряча вода, миючі та дезинфікуючі засоби).

Постійно

Керівники закладів освіти

20

Провести спільно з управлінням Держпродспоживслужби семінар-нараду для працівників харчоблоків з питань дотримання санітарно-епідемічного режиму та організації безпечного харчування в закладах освіти.

Вересень

2023 р.

Відділ освіти

21

Здійснювати належний контроль за виконанням норм харчування, профілактикою спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Постійно.

Керівники закладів освіти

22

Підтримувати належний стан територій (асфальтового покриття, обладнання ігрових і спортивних майданчиків, стадіонів, господарчих зон, вуличних і внутрішніх туалетів, овочесховищ тощо)

Постійно.

Керівники закладів освіти

23

Забезпечити належний контроль за проходженням обов’язкових медичних оглядів персоналом закладу, у тому числі працівниками харчоблоків.

Постійно.

Керівники закладів освіти

24

Забезпечити своєчасне проведення технічної експертизи (у разі виникнення підозри щодо аварійності приміщень).

Постійно.

Керівники закладів освіти

25

Не допускати здачі в оренду території, будинків(приміщень), будівель навчальних закладів для цілей, що не пов’язані з навчально-виховним процесом. Сприяти зменшенню кількості оренд, що були узгоджені раніше.

Постійно.

Керівники закладів освіти

 


« повернутися

Вхід для адміністратора